Skip to main content

Det er neste litt uvirkelig at vi har opplevelsen av en lang sommer allerede… Det er jo tross alt bare i begynnelsen av juni!

Solen steker og vi sover ikke så godt om natten – men vi elsker det, endelig kan vi bruke hagen som vi drømmer om hele året.

Det er deilig å kunne flytte litt «ut» om sommeren, huset blir større og vi får mere plass å boltre oss på. Men hvem skulle trodd at vi ønsker å sitte i skyggen når det endelig ble sommmer. Men det er jo deilig at vi kan sitte i skyggen og allikevel ha det godt å varmt, dette er skikkelig sommer det!

 

Manillamøbler & hengekøye! Deilig å slappe av i skyggen…

 

Hattene våre klare til bruk…

Merkelig nok er jeg allerede litt fornøyd med varmen og det er jo litt rart med tanke på at vi bare er i begynnelsen av juni. Det å finne den riktig balanse i hverdagen nå som det er så varmt er ikke like enkelt, spesielt ikke for barna. Vi blir påvirket av varmen og det kan være vanskelig å legge seg om kvelden, noen har mindre matlys også. Vi må allikevel opp om morgenen, på skole og jobb, lekser og trening venter. Dette kan fort bli litt slitsomt for store og små når det i tillegg kanskje er kamper, bursdager og sammenkomster, bading og ulike avslutnigner…

Er det flere enn meg som synes det er litt utfordrende? Selv om det er dette vi drømmer – sommer, sol & softis! Noen tåler varmen bedre enn andre, men jeg kjenner varmen i kombinasjon med pollenallergi og lite søvn. Energinivået er ikke like høyt og da blir jeg ikke så effektiv som jeg pleier. Barna føler det også på kroppen og vi voksne må ta noen upopulære valg for de små… Barna klarer det meste og synes livet leker når det er sommer, men jeg ser jo at de er slitne til tider. Så nå har vi fokus på kun en idrett og vi dropper «ekstra» leksene. Is må byttes ut med smootie av og til – og salat må de lære seg å like. Det kan jo ikke være «bursdag» hele uka med fløteis & grillpølser selv om det er varmt! Det er lett å ty til enklere måltider og det er godt å kjøle seg ned på en is – men med både matallergi, intolleranser og fodmap diett så må vi spise litt sunnere nå som varmen holder seg over tid, det er ikke ferie riktig enda…

 

I dag ble det smoothie isteden for is etter skolen… Ser ut som om det var helt greit her de sitter med leksene…

Smoothie som også kan fryses til en deilig og kjølende is…

Bær & Biola smoothie:

5 dl frosne bær ( jeg bruker blåbær & bringebær)

2,5 dl Blåbær biola ( jeg bruker laktosefri…)

1,5 dl Juice ( jeg bruker appelsin juice…)

1 beger youghurt ( her brukte jeg blåbær youghurt av soya fra Alpro)

1,5 dl Havregryn (jeg bruker glutenfrie)

8 skiver agurk

Ta de frosne bærne i blender sammen med biola og juicen. Bland det sammen før du setter på blenderen så det ikke kluper seg. Kjør noen runder før du putter i youghurt, agurk og havregryn.

Denne smoothien er mettende med havregryn og gir en frisk smak med agurk! Jeg har laget den glutenfri og laktosefri, uten ekstra tilseggnigner av sukker… så da ble den også low fodmap!

Nå tok jeg en runde til men da med bare frosne bringebær og helte over i  disse  i containere fra Niclas Vahè:

 

 

 

 

Grillmat & salat – ingenting slår det som sommeren. Men kanskje litt mere salat enn grillpølser nå før ferien….

 

Frukt & bær til frokost – en kjeks og litt gulereøtter, er godt alternativ til brødskive med leverpostei i varmen…

 

Men vi må absolutt samle på sommerminner – det er kanskje de jeg husker best fra da jeg var liten. Også har vi jo lært at vi ikke skal «sove bort sommernatten»…

Men jeg reflekterer over at vi kanskje ikke rustet til å ha det SÅ varm i mai. Det er jo som vi vet «kom mai du skjønne milde…»  Men når det nå snart er ferie blir det vel enklere, så nå gleder jeg meg til ferien alliekvel! Håper varmen tar en liten pause men at den tar seg opp igjen i juli slik at vi kan samle minner og lage gode bardomsopplevelser der vi alle har tid og energi til å leke, bade, sykle, grille, spise is, hoppe og danse hele sommernatten lang om man vil…

Denne utsiken er fra Sant Elm på Mallorca. En «sommernatt» i mai med måneskinn og solnedgang…

Nyt uken, men husk at alle trenger en ekstra liten pause når gradestokken kryper over 25 grader, spesielt når det fortsatt er hverdag, jobb, skole, lekser og trening…

*Kathrine