Skip to main content

Det er alltid så deilig å komme hjem etter påskeferien – snøen er smeltet og vinterklær pakkes bort, ut med sykler & hagemøbler. Men vi har vel fått en aldri så liten «vår pause» med lave temperaturer og snø i luften – men snart dere!

Hagen er absolutt ikke så tiltrekkende der den kommer tilsynet etter snøen har smeltet, med flatt, nesten grått gress, litt glemt løv og noen visne  blomster i krukker du aldri rakk å ta inn – i alle fall er det slik hos meg….

Etter et år med ferdigstillelse av nytt hus er det hagen som står for tur og utearealene er mer enn bare grønt gress. Vi må planlegge – så får vi se hvor langt vi kommer iløpet av sommeren. Men det er gøy å planlegge, noe å glede seg til når det en gang blir ferdig og kan tas i bruk. Selv om jeg er visuell og kreativ synes jeg det er mere utfordrende å finne en god løsning for hagen, så her trenger jeg litt hjelp.  Jeg vet for lite om hva som trives hvor av stauder og andre planter. LARK Landskap tok en befaring her hos oss, vi gikk gjennom tomten og snakket om muligheter for uteområdet vårt. Er du litt nevenyttig og har litt grønne fingre kan du kanskje selv sette til liv de gode ideene som kommer frem under et slik møte. Det er fint å få luftet noen ideer og diskutert muligheter for beplantning og arealutnyttelse av den tomten man ha.

Mitt store ønske er et tuntre – jeg har alltid synes det er så flott med en gårdsplass der man kan kjøre rundt ett slikt tre. Her på vår gårdsplass er det nok ikke plass til det men det vil skjerme litt mot inngangen og gi huset og tomten litt personlighet synes jeg. Men det er vanskelig å velge hvilke type tre som kler huset og oss som lever her på tomten. Viktig også er det å velge riktig tre til plassering så tett inn på huset slik at det ikke tar næring fra annet liv samt skape kluss fra røtter til rørsystem fra huset.

Det kan være litt vanskelig å spare penger i en slik prosess med utarbeidelse av hagen. Men nå er jeg i en prosess der jeg vil forsøke å finne fine og spennende løsninger som ikke er så kostbart. Jeg er ikke veldig glad i granitt som kantsten og mur men ser at det er praktisk der det er ujevnt terreng. Men der det kan passe å bruke noe annet har jeg funnet en fin løsning for å avgrense ulike materialer som gress og grus eller elvesten og asfalt. Ever Edge er løsning! Lekre metall-lister som stikkes ned i underlaget – jeg digger utførelsen i Corten, rustet metall. Tuntreet skal i iallfall får en slik avgrensning mot asfalten midt på gårdplassen!

Ever Edge

Krukker med planter på terrassen er min favoritt – de kan jeg fornye litt underveis i sesongen, hagemøbler jeg kan flytte litt på og god plass til lek og besøk er viktig i vår hverdag. Det er så mye spennende løsninger for uteplassen, inspirasjon og ideer florerer i de ulike interiørbladene akkurat nå. Du kan la deg inspirere til å ”flytte litt” ut når det blir varmere i været. Riktignok en liten stund til vi kan ta frokosten i solveggen enda – men vips så er det 17. mai og ting bør settes frem. Krukker kan plantes klart til å feire dagen og tiden som venter med sol og varme dager.

 

I dag var jeg en tur innom Frognerveien 33 – verd ett besøk! Her får du en følelse av storby med en oase av blomster og potter inn i en bakgård.  Der har du Mina Milanda blomsterbutikk med sydlandsk stil på potter og interiør, vakre blomster og flotte planter. Innerst i samme bakgård ligger en nydelig liten restaurant som heter Kolonihagen – kanskje dette blir lørdagens utflukt?

Jeg har en lang ”wish list” for hagen og uteområdet, men tålmodighet er vist noe jeg bør øve på – alt kommer ikke på plass riktig så fort som jeg ønsker…. Nå kan vi vel sammen drømme oss litt bort i all planlegging! God helg og nyt våren som forhåpentligvis kommer start!

House Doctor – utemøbler

Broste – utembøler

Kolonihagen

Mina Milanda

Bloom Asker

Ever Edge

LARK – Yvonne Dengin

 

Men her er i alle fall mine ideer og ønsker for uteplassen 2016!