Skip to main content
God planlegging gir gode resultater!

God planlegging gir gode resultater!

Føler du behov for noen endringer i boligen men vet ikke hva som skal til for å få det slik du ønsker – da er det lurt å søke litt hjelp. Det er ikke alltid like lett å se hva som kan forbedres eller gjøres anderledes – av og til er det enkle grep som gjør den store forskjellen. Andre ganger er det mere omfattende prosesser som skal til for å få en bolig oppgradert og  funksjonell. Jeg tilbyr en startpakke der jeg kommer på befaring, gir svar på spørsmål og råd på stedet samt en oppsummering med konkrete forslag på mail i etter kan – en slik start hjelp gjør at mange kan fortsette prosessen selv med trygghet om å ta de riktige valgene for akkurat ditt rom eller bolig. Dette koster kr 5000,- eks mva, konsulentbistand etter dette vil bli fakturert time for time à kr 860,- eks mva. Fordelen med å få faglig hjelp i ett prosjekt er at løsninger blir gjennomtenkt og ivaretatt fra starten, det vil minske risikoen for å måtte bytte ut elementer som ikke fungerer fordi man kanskje har tatt feil valg. Ved å velge hjelp til interiør og innredning  vil også boligen få en helhetlig stil og funksjonell løsning som vil vare over tid.

Som interiørdesigner kommer jeg inn i hjem der det er ulike behov og forskjellige faser i familiene. Noen trenger hjelp til å ommøblere, andre skal male og vil ha hjelp til å velge farger. Noen ganger er jeg med fra starten før de har satt spaden i jorden og skal bygge hus. Det som er viktig i alle slike prosesser er god planlegging – enten det er små eller store prosjekter. Dersom du hopper over denne delen er det fare for at du ikke vil bli helt fornøyd – gi det litt tid i starten og vær heller utålmodig når du først setter i gang.

Da vi skulle finne ett nytt hjem kjøpte vi ett gammelt hus fra 1952 og her var det endel mere å gjøre enn kun å male over gamle vegger….. Vi måtte gå i gang med en omfattende totalrenovering – vi bygget nesten ett nytt hus. Men vi valgte å beholde noe av bygget og fikk noen føringer for grunnmuren på den gamle del av huset. Noen ganger i prosjektet tenkte vi det ville vært enklere å bare rive ned og bygge helt nytt – men nå er vi glade for at vi bygget videre på det som var. Litt mere historie og sjel kom til utrykk og plasseringen på tomten var uansett optimal så resultatet ble bra.

Ikke mye som sto igjen da vi begynte å rive...

Ikke mye som sto igjen da vi begynte å rive…

 

Omfattende rivingsarbeid før oppbygning...

Omfattende rivingsarbeid før oppbygning…

 

Pigge opp opp gulv i 1.etg...

Pigge opp opp gulv i 1.etg…

 

Ikke alle dager gikk like greit underveis i prosjektet – spesielt ikke da vi måtte grave 3 meter  i grunnen for å finne fjell til støtte for grunnmur i ny del.  Budsjettet fikk en litt uventet retning, men det var ikke mulig å stoppe der – andre ting vi hadde planlagt fikk vente. Som bad på vårt soverom og gårdsplass, men slik er det når man bygger hus – harde prioriteringer og svelge noen få kameler….

 

Men prosjektet gikk over all forventning, vi flyttet inn etter 6 måneder og alle materialvalg fikk gjennomslag da det ble presentert for håndverkerne. Jeg hadde riktignok ønsket meg terskelfritt og listefritt hus – men der gikk grensen da vi måtte finne en praktisk løsning på  å sammenslå nytt og gammelt bygg. I dag tenker jeg ikke så mye på det som den dagen jeg fikk «avslag» på noe som jeg da syntes var veldig viktig.

 

Ikke akkurat "klikkparkett" - tidkrevende håndverk å legge heltre eik i fiskebensmønster - men det ble skikkelig lekkert!

Ikke akkurat «klikkparkett» – tidkrevende håndverk å legge heltre eik i fiskebensmønster – men det ble skikkelig lekkert!

 

Valg av gulv og testing av farge og overflate..

Valg av farge og overflate..

 

Slik ble det, har ikke angret en dag...

Slik ble det, har ikke angret en dag…

Nå som vi har bodd i huset i 2 år har mye kommet på plass og huset fungerer akkurat slik vi hadde håpet, mange sier man skal bygge 3 ganger før man er fornøyd men kjenner meg kanskje godt fornøyd etter første runde jeg;-) Det er med meg som med alle andre – ting tar tid, hverdagen sluker tiden og sparing blir det lite av. Det vil si at gårdsplassen må nok vente enda litt til og det samme med badet vårt – men føler meg så heldig allikevel og vil ikke klage – er bare litt utålmodig. Da hjelper det å planlegge slik at det ligger til rette for å kunne sette igang med ulike prosjekter når det er både tid og penger til å fullføre.

Akkurat nå nyter vi å bo i huset – et hus der vi har valgt logistikk og design helt selv! Det er viktig å la det synke litt inn at man faktisk har klart å bygge seg et hjem, et drømmehjem. Da er det lov og bruke huset, kose seg og nyte hverdagen og hvor fint det fungerer å leve der, borte bra men hjemme best!

 

11 meter glass fra gulv til tak ut mot sjøen og opp til Holmekollen!

11 meter glass fra gulv til tak ut mot sjøen og utsikt opp til Holmekollen!

 

Huset er til for å brukes - alt er greit men denne sofa`n på 3 meter i silke velur er faktisk litt hellig...

Huset er til for å brukes – alt er greit men denne sofa`n på 3 meter i silke velur er faktisk litt hellig…

Jeg har lovet bilder fra den nye kontorplassen jeg har innredet i kjellerstuen, men med stor pågang og mange oppdrag har mine prosjekter måtte vente. Også oppdatering av blog – er mye spennende er på gang og jeg kommer med små drypp på Instagram og skal være flinkere med før/etter bilder fra ulike prosjekter i tiden fremover.

Nå er det høstferie og vi nyter fjellet med barna – deilig med litt forandring i en ellers hektisk hverdag – men gleder meg alltid til å komme hjem til huset vårt!

img_7165

Stuen med fransk sofa og «vintage» Ikea stoler som er trukket om…

 

img_8263

Spisetuen med bord fra Hole Design, stoler fra Ikea med trekk fra Bemz, lampe fra Eske Interiør og sjenk fra Ikea. Mix & Match!

 

Skal du i gang med å pusse opp, bygge hus eller innrede nytt hjem – ta deg tid til å planlegge, fin din stil og ikke minst vær bevist på hva du ikke liker. God planlegging sparer deg for både tid og penger og du vil sannsynligvis bli mere fornøyd over tid dersom du har brukt tid i startfasen – lykke til med ditt eget prosjekt.

Her er link og tips til leverandører vi brukte da vi bygget vårt hus:

Entreprenør Jo Morten Hagen

Foldedører i glass fasade

Kjøkken fra JKE Design

Benkeplater fra Corinor

Vinduer fra Natre

Parkett og gulv fra Albo

Plassbygget innredning og trapp fra Villasnekkeriet