Skip to main content

Er det mulig å dra til London uten å shoppe? Ja, faktisk – denne gangen var det opplevelser i fokus! Vi tok med barna for første gang til London – de fikk velge: feire 17. mai hjemme vs oppleve London. Barna valgt London, så i år ble det en litt anderledes nasjonaldag!

Vi tok en runde før vi reiste på storbyferie med barn og kom frem til at vi hadde to valg enten; «slitne barn på shopping» vs «lykkelige barn på sightseeing»! Jeg var imponert over barnas entusiasmen og gleden over å se nye ting, det smittet og jeg glemte helt min skuffelse over å reise til London uten å dra innom favoritter som Reiss, LK Bennet, Zara Home og department stores på Selfridges. Utrolig hvor mye tid man får dersom man dropper shopping og prioriterer anderledes. Turen til London med barna var en suksess!

Vi bodde helt greit i South Kensington – byttet rom etter en natt og fikk en super leilighet de to siste nettene på Citadines South Kensington.

Vi hadde ingen større ambisjoner enn at barna skulle få oppleve byen og det pulserende livet – ha god tid og kose oss som familie. Det som sto øverst på «ønskelisten» av ting å gjøre var å kjøre Black Cab, London dobbeldekker buss, besøke London Eye, Madame Tussauds & Hamlys. Vi sjekket av det meste på listen men droppet Madame Tussauds med tanke på at de kanskje er litt for små til å kjenne igjen alle helter og ikoner. Men vi dro til Buckingham Palace og så på vaktskifte med gardister og riddere, og en selvskreven tur innom Harrods med Kids Kingdom og Food Hall med egen sjokolade avdeling samt flere fantastiske restauranter og kafeer der jeg fikk mitt av påfyll og interiør inspirasjon!

Barna fikk oppleve en ekte door-man med flosshatt og lang rød frakk da vi dro til Mandarin Oriental Hotel, et nydelig hotel der vi tok afternoon tea og barna måtte sitte pent og nyte en deilig dessert. Vi droppet ipad og hadde med kortstokk! Mandarin Oriental

17. mai feiret vi på Hamleys med 7 etasjer med leker i flere timer og en perfekt lunsj på The Soho Hotel. Et hotel i Fermingdale kjeden – ett unikt innredet hotel med detaljer til fingerspissene – ikke bare på interiøret men service og mat også. Hit må jeg tilbake, restauranten på hotellet, Refuel hadde full kontroll på ulike allergier og stor fokus på barna. Jeg stolte på at restauranten tok oppgaven alvorlig og jeg spiste en deilig lunsj og Peder på 9 år fikk glutenfri bolognese og glutenfri ristet toast! Anbefales dersom du har allergier og vil spise ett trygt sted… Firmingdale Hotels

Skal du til London er et besøk på Laduree på Harrods verd et besøk – her kan barna velge i egen dessert meny og plukke deilige macroner etter eget øsnke, vi voksne kunne nyte et glass vin eller to. Dersom du har shoppet og har hendene fulle av herlige poser tar de gjerne vare på disse for deg mens du nyter omgivelsene og det du måtte ønske av mat og drikke – en herlig opplevelse! Laduree

laudree_macaroon

 

Eline på 7 år var fast bestemt på at vi skulle ta «Pariserjulet» eller London Eye som det egentlig heter, når vi kom frem var både Peder på 9 år og jeg litt mere usikker, jeg med klaustrofobi og høydeskrekk og Peder generelt litt skeptisk, men alle 4 tok sjansen og fikk en felles fantastisk opplevelse. Ett overblikk over London og direkte kontakt med Big Ben, se hvodan Themsen snirkler seg rundt byen og de mange grønne parker! Nå er jeg veldig glad vi gjennomførte og fikk ett slik minne sammen alle fire. London Eye

Har dere muligheten til å ta en London tur med barna er det absolutt å anbefale – fikk fikk en super London family Guid av mamma før vi dro – der står alt verd å vite hva gjelder overnattingsteder med barn, restauranter og opplevelser! Family Guid London (paperbook)

Under finner dere flere linker til mine London favoritter – ikke alle ble besøkt denne gangen, men mange nye flotte inntrykk kom med hjem i «kofferten» denne gangen:

Hamleys

Harrods

Harvey Nichols

Selfridges

Madame Tussauds

Reiss

LK Bennet

Ted Baker

Sketch

london-2015-hotel-knightsbridge-exterior