Skip to main content

Det er så absolutt tid for en sommerfest, enten det er skoleavslutning, midsommerfest eller et firmaarrangement – kanskje er du heldig å bli invitert eller er det du som inviterer?

Forventningene til en skikkelig sommerfest er opplevelsen av sol, sommer og god stemning. Det er mange temaer som kan hjelpe deg og planlegge både dekor og meny – har du hage er piknik et supert alternativ som er lett å gjennomføre. Når man inviterer til Piknik Party kan du jo gjøre det hele litt uformelt, be gjerne gjestene ta med sin egen kurv med mat & drikke så kan du stå for pynt & påfyll! Med bær & blomster gir du garantert en stemningsfull fest som hører sommeren til uansett vær! Det er nok å stelle istand selv om du ikke lager all mat og kjøper alle drikke itilegg.  Pynte foreksempel en sykkel å sett den ved porten som er skikkelig velkomst for gjestene…

cc9793391b8e6002108ee82faba5b18b

 

 

Markblomster gir en deilig følelse av sommer og ett stikkord for ett lekkert pyntet sommerbord – plukk blomster selv og sett de nydeligste små buketter i glass og vaser. Kjøp heller noen større buketter som du setter i store vaser for å få det rause utrykket. Er du flink med blomster kan det være en ide å lage noen blomsterkranser som kan vandre litt rundt iløpet av sommerkvelden – en skikkelig romantisk effekt som smitter på humøret til gjestene.

 

En annen ide er å lage en hel aug med lekre isbiter hvor du fryser ned nydelige blomster – disse små «smykkene» av noen isbiter kan du blande inn sammen med vanlige isbiter og sette i skåler på bordene slik at gjestene kan forsyne seg! Blomster kan også brukes til mye annet i matlaging. Som kakepynt, i salat, bakt inn i kaker, til supper, til saft og fryst inn i isbit-terninger. Hvis du virkelig har lyst å overaske gjestene med å invitere til både mat & drikke men ser at tiden ikke stekker til kan du imponere gjestene med å servere mat fra  Kajsas Catering, det kan anbefales. Hun serverer de deiligste retter på fargerike fat pyntet med blomster – en fryd for øyet og en drøm å se på!

 

957e91156f71d6f3b34c4fab222c39bb

I går var det St.Hans og mange feiret selve dagen med bål og båttur – vi var så heldige å bli invitert med på båttur sammen med noen venner. En tur i Middagsbukta utenfor Oslo er selvskreven på en dag som denne dersom du er på sjøen. Det var en tur med minner da vi kom på at det var 30 år siden vi møttes her for første gang, jeg og min mann Petter – snakk om romantisk St.Hans 🙂  Yrende folkeliv, tett i tett med båter og et mylder av feststemte voksne og barn. Lykkelige over at skoleferien endelig har startet med en lang sommer i vente.

13517561_10154016384522415_5790531933492433148_o

På vei hjem fra Middagsbukta i går – gutta alene i båt, solnedgang og sommerferie!

Vi får dessverre ikke anledning til å invitere til en slik sommer fest i år – men hjelpes som jeg gleder meg til å kunne planlegge noe slik. Jeg bobler over av ideer når jeg blir inspirert, og i dag fant jeg så mange romantiske bilder fra ulike kreative folk via Pinterest – «verdens idekatalog»!

Uansett om jeg lager fest eller ei så blir det nok en fin anledning til å pynte seg i sommer allikevel – jeg elsker kjoler & fine sko! Den perfekte sommerkjolen er  litt romantisk og jeg bytter lett ut den «lille sorte» med  en  hvit blonde kjole, perfekt match når solen skinner!

 

Pia Tjelta by Timo - elsker disse kjolene, romantisk sommer feeling!

Pia Tjelta by Timo – elsker disse kjolene, romantisk sommer feeling!

Tips til sider der du kan finne piknik ting, tips til invitasjoner, DIY blomster-krans binding og sommermat:

Clas Ohlson

Søstrene Grene

Mester Grønn – link til blomsterkrans

Piknikkurven

Import Pris – piknikkurv

Sweet Paul Mag – sommermat

Martha Stewart – sommermat