Skip to main content

Vi har vel alle noen ønsker vi vil oppnå og jeg har noen «godbiter» å glede meg til. I og med jeg har endel allergier er det ikke alltid like lett å lage spennende mat med eksotiske smaker til familie og venner. Men jeg nyter det  å lage god mat og synes det er veldig spennende å servere nye lekre retter – men hvordan gjør jeg det når jeg ikke kan smake meg frem og være trygg på at dette kan bli godt? For det kan jeg faktisk ikke – jeg kan ikke smake på dressingen, sausen eller salaten – det er mange ingredienser jeg ikke tåler eller har prøvd før. Jeg må da finne oppskrifter noen jeg kjenner har smakt eller testet ut på Petter, mannen min er prøvekanin.

Jeg får inspirasjon på reiser eller restaurant besøk, jeg har veldig lange øyne når nabobordet får servet maten sin – jeg leser menyen fra side til side og jeg studerer maten de rundt meg får servet. Det er jo ikke alltid like lett for meg å spise borte, men jeg synes allikevel jeg får masse igjen for å bli med, jeg nyter luktene, synet og stemningen. Selv om jeg ikke spiser de avanserte rettene selv eller bare tar ett glass vin så betyr opplevelsen mye, jeg blir inspirert og kreativiteten bobler – og jeg blomstrer.

Noen av rettene jeg husker best er en salat min gode venninne bestilte da vi var på en strandrestaurant på Mallorca – ett vakkert sted mellom klippene i Andrax som heter Gran Folis. Ett enkelt sted men med en utsikt som faktisk er blendene vakker og da var omgivelsene til maten ett flott utgangspunkt til begeistring. Jeg noterte ingrediensene og spurte hva det smakte – hva som var best og hva som kunne utelates. En vakker Chevre salat med jordbær og honning-ristede valnøtter, jeg  har jeg laget den med stor suksess til familie og venner mange ganger – alltid godt mottatt. Så nå tenker jeg at jeg også må utvide min egen «meny» litt – tenk om jeg kan spise denne salaten en dag – Chevre definitivt «on my bucket list».

Beach club Gran Foli, Mallorca

Beach club Gran Folis, Mallorca

Slik lager jeg denne lekre salat:Valnøtter stekes i stekepannen med smør. Heller over 2-4 spiseskjeer Aksiehonning slik at det smelter inn og rør om. Hell blandingen over på et steke brett med bakepapir. Sett inn i for-varmet ovn på 180 grader. Vend blandingen av og til og følg med slik at det ikke blir brent, ca 5-8 min. Ta ut og avkjøl blandingen før du hakker den opp i mindre biter. Stek Chevren i skiver med litt honning på toppen, enten i stekepannen eller i ovnen på bakepair, kun kort tid slik at den beholder formen og ikke flyter helt ut.

Dette trenger du: Jordbær * Reddiker * Vårløk * Drue tomater * Basilikum * Bladpersille * Salat blanding med Feldsalat og rød babyleaf. Legg salatbladene utover en stort fat, legg så lagvis de andre ingrediensene som er kuttet opp i fine biter utover og til slutt den lune Chevren på toppen! Hell over litt dressing laget av: Akasiehonning, extra virgin olivenolje, hvitvin eddik, salt og pepper. Nyt en sommerlig salat til kjøtt eller fugl, eller helt alene til litt godt brød!

 

Jeg blir så inspirert av å reise, se nye ting, oppleve andre kulturer og ta inn over meg nye inntrykk – men det er ikke alltid gjennomførbart. Jeg må planlegge, pakke smart og finne stede å bo der jeg selv kan lage min egen mat… men når forholdene ligger til rette og jeg følger meg trygg kan jeg nyte, lade og oppleve nye ting som jeg tar med meg hjem og bearbeider til noe fint. Nye oppskrifter, nye rom, nye farge kombinasjoner og nye ideer til innredning av ulike rom. For ikke å snakke om trender & klær – her er det masse ideer å ta med hjem i kofferten. For det er først når jeg komme hjem jeg virkelig får glede av alt jeg har opplevd – angsten skygger litt for opplevelsen i nuet på reise, men jeg gjennomfører og jeg opplever – det er jo fantastisk. Kanskje jeg skal utvide listen min, jobbe enda hardere med å oppleve nuet også på reise? Okay, another thing » on my bucket list» – legge vekk angsten på reiser! 

Uten navn

 

Shopping i utlandet er jo en stor del av reisen, utvalget er anderledes og man har mere tid til å titte. Jeg trenger faktisk ikke komme ut med mange poser men jeg må inn å se, titte på kvaliteter, utstillinger og alle de ulike kombinasjonene som er løst på en annen måte enn hjemme. Men ett «minne» fra turen må jeg ha – det er alltid gøy å ta på seg en kjole når du vet at den er fra en fin reise eller en vaske du husker du har kjøpt som betyr litt ekstra… Apropos en veske – jeg har ingen skikkelig «statement veske», believe it or not! Jeg har gått for «eye catcher» og ikke merke – noe som gjør at jeg har mange fine vesker til ulike anledninger. Men jeg glemmer ikke en butikk jeg var innom i London ved Sloane Square som heter Club Monaco – der var det en glassmonter, en stor disk med vintage vesker fra Chanel…. definitivt «on my bucket list». Tenker at jeg skal begynne å spare og når jeg er klar skal en av disse nydelige veskene bli med meg hjem i håndbagasjen…

club_monaco_store_interiors

Club Monaco, Sloane Square, London

Året 2017 har mange spennende opplevelser i vente – jeg skal utfordre meg selv, finne inspirasjon i hverdagen men har som mål å leve litt mere, reise litt mere, si «ja» til litt flere aktiviteter – så får jeg håpe formen holder og at krystallene holder seg på plass, krystallsyken lever sitt eget liv og kommer uventet på «besøk» når det passer dårlig, men jeg skal ignorere den så godt jeg kan. Neste tur ut er ikke så langt avgårde – ikke det store utland akkurat men tur nok til å bli glad av. Norefjell Resort har mye å by på hva gjelder arkitektur og interiør, deilig natur og god atmosfære – regner med jeg blir riktig så inspirert og motivert til å ta fatt på både hverdagsrutiner og spennende jobb prosjekter etter en slik SPA weekend med gode venninner!

keep-calm-travel-and-relax

Lev livet & nyt dagen! Gi deg selv små mål, det gir kanskje stor uttelling!