Skip to main content

Jeg er så heldig at jeg av og til blir invitert til å inspirere seere på GMN på TV2.

Ved spesielle anledninger har jeg dekket bord for å inspirere seere til hvordan man kan dekke bord til bryllup, konfirmasjon, nasjonaldag, jul og nå påske eller andre anledning.

Det er en egen stemning å være med på direktesendt TV – alle er litt spente, de fleste godt forbered da det ikke er noen mulighet for ”nytt opptak”. Sitte i sminken og bli klargjort, på med mikrofon og vente i spenning til det er din tur.

Sist torsdag var det påskedekor som sto på agendaen og jeg skulle gi litt tips til hvordan man pynter til påske. For meg var ideen å pynte med alt annet enn gult! Til irritasjon for noen og til lykke for andre. Men man skal jo ikke tukle for mye med tradisjonene, og gult er en påskefarge som man så absolutt bør være litt tro til.

Påsken er en frisk, lys og spennende høytid – jeg synes dette er den beste tiden, når alt våkner til liv etter en kald mørk vinter. Påsken og kick start på våren selv nå som den er litt tidlig på året. Det er tid for å ta fatt på det våren har å gi oss av spirer og løkblomster, vårgrønne farger, røtter, fugler og jord. Jeg synes det er lekkert å pynte med alt dette sarte og sobre som en start på nytt liv.

Det er mye gøy man kan lage med barna både i dagene før påske og i selve påskeferien.

Jeg brukte eggeskall i år – det ble lekkert og vakkert, barna synes det var veldig gøy.

Vi kjøpte tomme eggeskall på Panduro Hobby med ferdig hull i toppen. Disse pyntet vi med lim og glitter, bladgull og ulike tatoveringer. Flott å henge på kister med gåseunger i en vase på bordet.

Vi brukte egne egg som små vaser, karse bed og til telysholdere – det ble en super dekorasjon med eggekartongen som base.

Men husk at gult er kult og påske er påske!

Er du så heldig å bli invitert på hyttetur i påsken? Da er det en ide å ta med seg en påskekurv til vertinnen som hele familien kan ha glede av. Her har jeg laget en kurv med litt hygge for både store og små – en kvast med gule slikeblomster har også fått plass. Ikke alltid like lurt å kjøpe med friske blomster på en lang biltur.

Ønsker alle en super påske uansett hvor du velger å tilbringe den, så nyt solen, skiturene, tørr asfalt, raking i hagen eller en kopp kaffe i solveggen, og sist men ikke minst gleden av at våren er i anmarsj!

 

https://www.tv2.no/v/1029397/

 

God påske!