Skip to main content

Hva er egentlig en trend og skal vi følge trender når vi snakker om vårt eget hjem?

Vi blir alle påvirket av trendene å ønske om noe nytt og tidsriktig ligger i oss, spesielt når vi skal pusse opp eller kjøpe noe nytt. Men det er viktig å trives i eget hjem, og en av trendene nå er faktisk nettopp det å gjøre det til ditt eget. Endelig er det trendy å gjøre som du vil. Det å definere sin egen stil kan være vanskelig i et hav av muligheter, men som regel vet du hva du liker når du først ser det foran deg.

 

En pust i bakken, en kopp kaffe og en god sofa gjør susen for å ta fatt på ett nytt prosjekt som oppussing eller innredning. La deg inspirere i en sofa hos Bolia, der får du servert en god kopp kaffe mens de viser deg alle valgmulighetene.

 

Tendensene viser at vi vi vil ha fokus på kvalitet og bærekraft. Vi vil ta oss mer tid til å nyte det vi har akkurat her og nå. Trendene er et resultat av den generelle samfunnsutviklingen, vi er i en utvikling nå – en pandemi gjør også noe med trendbilde.

Interiørtrendene og utvalget i butikkene tilbyr mangfold slik at du kan skape din egen stil, kombinere nytt med det du har fra før. Fargepaletten er også variert og spenner seg over flere farger enn før.

Fargepaletten vi ser nå gir håp om lysere tider med lystige pasteller i kombinasjon med gode jordnære kontraster. Fargene har sin forankring i det nære, varme og naturlige – fargevalget er lysere med innslag av historiske røtter. Lye farger, gjerne pasteller eller klare farger i kombinasjon med de dype tradisjonelle fargene som mørke røde toner, gode grønne varianter og blått i ulike nyanser.

Lag deg en kollage med alle farger og materialer du ønsker deg, se om det passer sammen og be om faglig synspunkter før du bestemmer deg. La en slik palett ligge fremme en stund før du tar ett endelig valg. Lammeull er i tiden som her på en nydelig lenestol fra Bolia.

 

 

Skal du begynne å male er det lurt å teste ut fargene i rommet først. Jernia lager små prøvebokser med maling slik at du kan se fargen i lyset før du maler hele veggen. Ett godt tips er å kjøpe små lerret på Søstrene Grene for å teste ut fargen isteden for å male rett på veggen.

 

Vi har brukt mer tid hjemme det siste året og mange kjenner behovet for å pusse opp litt eller bare gjøre det hyggeligere hjemme. Ordet «hygge» er et ord som har fått International oppmerksomhet. Det å skape «en spesiell atmosfære for å nyte» er både fint og faktisk trendy. Vi vil snart også kunne invitere gjester igjen og vi kan forberede oss på å gjøre det innbydende, personlig og med den gode atmosfæren vi nordmenn er så gode på som «hygge».

Nå er komfort er viktigere enn form og kvalitet er viktigere enn kvantitet – men aller viktigst er hva du liker, det er ditt valg og ditt hjem. Nå skal vi tolerere litt rot, trendene sier vi er litt ferdig med å bo i ett showroom.

 

Se så deilig det er med litt farger! Dette er fargene Jotun 1303 Observe, Jotun 6378 Iconic og Jotun 20167 Welcoming Red – alle fra Jernia. Pensler til å teste ut malingen fikk jeg tak i hos Panduro.

 

En raus og innbydene blomsterbukett er aldri feil. Her et assorterrt utvalg med kustige blomster fra Karjolen.

 

Det å dekke ett fint bord gjør noe med stemningen. Det gir glede både for deg og de som skal sette seg til bords, man føler seg ekstra velkomne. Alt dette fant jeg hos Home & Cottage, det ble litt sydlansk stemning over dette bordet.

 

Dette serveringsprettet fra Niclas Vahe fant jeg hos Christiania Glassmagasin. Det er så lekkert, maten kommer så godt frem. Her dandert med en toast fra Baker Hansen.

Essensen i dette er at vi skal ikke stresse, vi skal leve, nyte og akseptere at dù er dù og ikke ha ett hjem som andre skal se på som en utstilling. Det er skal være praktisk og hyggelig, litt rot er ett godt tegn på at du lever og gir litt innsikt i hva du holder på med. Ikke rydd bort strikketøyet eller boken du leser i. La puslespillet ligge fremme og kokeboken kan stå klar på kjøkkenbenken. Vi bor ikke lengre i ett showroom men i ett levende hjem…

Vi snakker ikke om sure sokker eller gammel oppvask, men at det ligger spor etter arbeid igjennom dagne og prosjekter som er på gang. Vi skal ikke rydde bort et hvert tegn på hvem vi er. Det er jo en god tanke at vi kan la det ligge litt spor etter oss igjennom dagen slik at vi ser hva vi holder på med og kan ta fatt arbeidet der vi slapp i går…

Denne nydelige glasskrukken er fra Eva Solo og den fant jeg hos Kitch`n. Disse deilige kjeksene er fra Meny, Kornmo med tranebær. Ser ut som om noen har tatt en bit…

 

Synes denne koppen fra karjolen var så fint, skal vi prøve? Lukk øynene, åpne alt det andre…

 

Jeg tror det er lurt å be om faglig hjelp og god veiledning fra noen som kan guide deg i riktig retning. God planlegging av innredning eller oppussing vil gi det beste resultatet over tid, et varig og godt hjem å bo i.

Det å tenke litt langsiktig gjør at man får et hjem man er stolt av, et hjem med sjel som gir trivsel over tid. En slik prosess er også åpenbart mer miljøvennlig da behovet for endring ikke er like stort når man har fått det akkurat slik man vil.

Lykke til med jakten på ditt nye interiør og husk å gjøre det hele litt personlig!

 

Kathrine