Skip to main content

Vi går mot mørkere tider men nødvendigvis ikke mot mørkere innredning, det ser faktisk litt lysere ut! Vi er inne i en generell endring og fokuset fra kvantitet til kvalitet er allerede godt etablert og går hånd i hånd med miljøfokuset vi ser globalt. Men hvordan påvirker dette våre tanker og handlinger innen valg av interiør og innredning? Jo, behovet for å følge med, være beviste og ha god samvitighet gjør at vi vil ta andre valg fremover. Produksenter vil også fokusere mer på miljø og produktene som blir tilgjengelig vil automatisk bære preg av den nye trenden. Dette er selvfølgelig ikke bare er en trend men ett globalt skifte som tvinger seg frem.

Bærekraft og holdbarhet vil være viktige elementer også innen interiør. Et naturlig resultat av dette vil være farger og materialer som ivaretar utrykket i det vi velger. Både fordi dette er trendy men også fordi naturlige materivalg vil reflektere det som er viktig i den tiden vi lever i.

 

Det vil bli to fokusområder slik jeg ser det innen interiørtrender for 2020

Naturmateriale & jordnær fargepalett

Naturlig er vakkert og nå tar vi skogen tilbaket inn i hjemmet. Ulike tresorter, steinoverflater og metaller – dette i en grovere utgave enn det vi har sett til nå.  De jordnære fargene dominerer og er gjerne ton i ton i ett miljø. Men det er absolutt også noe for de som liker mere fargesterke toner. Blått er en viktig farge og definitivt med, det samme gjelder for alle røde nyanser i en varm og dempet utgave av rust, aprikos og gult – alt dette i kombinasjon med nye nøytraler som lyse jordfarger isteden for kritt hvitt. Jotun lanserte et vakkert fargekart for 2020 der de intruduserer mange nye nøytraler som går fint med lyse toner fra tidligere fargekart.

Kvalitet & holdbarhet

Nå vil vi at ting skal være holdbart og ekte, det skal vare over tid og vi vil ha færre men finere ting. Den nye luksusen er å velge godt håndverk. Små møbler gir mere mening og stikker seg ut som dekorelementer med sine organiske former. Både bord og lamper vil ha en mere kreativ utforming som gir dobbelt effekt ved sin grunnfunksjon og som dekor element. Et lite kunstverk i seg selv… Jeg elsker stilen og produktene Ferm Living viser for 2019/2020. Den makismalistiske hotellstilen vi har sett en stund vil nå vil fade ut og gi rom for en lettere og lysere stil. Fokus vil være på former og overflater, færre ting og mere luft rundt de elementer som er valgt inn i ett rom.  Ferm Living har nettopp dette, små spennende detaljene i kombinasjon av organiske former og ulike overflater.

Materialvalg og fargepalett gjenspeiler det vi ser av fargetoner fra naturen spesielt på de rå materialene i ulike tresorter. Fargepaletten bære preg av naturen og kombineres i alle nyanser fra lyst til mørk innen jordfarger. Veggene er lysere enn før, selv om veggene fortsatt har en farge er dette lysere toner som oppleves som en dempet nøytral opp mot hvit. Færre rom er helt mørke, men små smykker og spennende overaskelser med mørke detaljer er fortsatt med oss. Skal du velge en stol med et godt håndverk bør du ta en titt på Mater Design, overflatene på møblene er en drøm å ta på og de har en god miljøprofil med bærekraftige materialer.

 

Så, kort oppsummert slik jeg ser interiørtrendene for 2020 er at vi skal kjøpe mindre, bli glad i det vi har kjøpt og ta vare på det vi liker. Se litt lysere på fremtiden og ta i bruk naturlige materialer, kjøp godt håndtverk og innred med jordnære farger i kombinasjon med ull, lin og lær! Litt blått og litt rødt i ulike nyanser, mere keramikk enn porselen og lamper samt små møbler i organiske former med et hint fra 30 tallet …

Art deco inspirert gulvlampe fra HM Home

 

Ikke glem at rotting er tilbake og absolutt i tiden – sjekk denne herlige stilen fra HM Home….

 

 

Kathrine