Skip to main content

Det å flytte kan være en stor påkjenning for både store og små. Det omfatter endringer i hverdags logistikk, arbeidsvei, skolevei og det sosiale i nærmiljøet. I tillegg til å få nye ukjente vegger – mange trives der de bor men har behov for en oppgradering. Det store og avgjørende spørsmålet er – skal man flytte til ett nytt hus eller skal man renovere det man har? Det kan føles litt overveldende å måtte bo midlertidig når man skal pusse opp, for det må man dersom det er snakk om totalrenovering. Men det kan allikevel være en smidigere løsning enn å flytte til ny adresse.

Prosjekt Vakås i Asker:

Denne familien kjøpte huset de bor i for 10 år siden, de skulle bare bo seg litt inn før de pusset opp. Men årene gikk og hverdagen ble for hektisk med 3 barn i aktiv alder. Men med 10 år på toppen av ett hus som allerede hadde gått ut på dato så var tiden inne for oppussing som ble totalrenovering. Alle overfalter trengte ett løft i tillegg til at badenen måtte river og bygge opp på nytt, nye vinduer og nytt kjøkken. Helt klart en omfattende oppgradering som krevde at familien på fem måtte flytte hjem til besteforeldre i 3 månder.

Men resultatet ble verdt prosessen og alle i familien trives godt med de lye overflatene og rommene som nå gir en bedre helhet og trivsel.

Kjøkken og bad var definitivt det som var mest prikert, dette var bad fra `70 tallet med farger og materialer man fikk hippi sveis av se på. I tillegg var de lite funksjonelle med lite oppbevaring og dusj i badekar. Ved å utvide ca 30 cm på den ene langveggen fikk vi omstrukturert begge badene og helt nye funskjonelle løsninger for både egen dusj nisje og badekar.

Kjøkkenet var i et lukket stor rom, lite funskjonelt med store avstander fra benk til benk. Hengslene på dørene sviktet og malingen var slitt av.

Ved å åpne opp inn til stuen fra kjøkkenen fikk rommet ett helt annet lys, det ble gjennmlys fra stuen, via spisesteuen og inn på kjøkkenet. Peisen ble revet ned og bygget opp på nytt. En ren moderne ramme som en midtvegg mellom stue og kjøkken. Store sammenhengelde benkeplater og høyskap med god plass til oppbevaring.

Alle vegger ble sparklet og malt på nytt, alle gulv fikk lik parkett og store fliser i hall. De samme flisene ble brukt på begge badene men i en lysere tone enn i hall. Farge og materialpaletten som her ble brukt ga huset den helhet det manglet og følelsen av harmoni i alle etasjer ble godt tatt imot av familien. Ikke helt nøytralt i alle rom, noen persnolig valg ble det med fine blågrønne soverom som Jotun lady Minty Breeze, Jotun Lady Balanse og Jotun Lady Evening Green på barnerommene og Jotun Lady Warm Blush på loftstuen. Herlige små bomber i det ellers nøytrale interiøret.

 

Åpnet opp veggen mellom spisestiuen og kjøkkenet. Tegnet nytt kjøkken med plass bygget kjøkken fra Villasnekkeriet i fargen Jotun Lady Form mot vegger i Jotun Lady Sommersne. Gulvet er Kæhrs Paris i matt lakk enstavs eik. Ventilator fra Røroshetta i lik farge som kjøkkeninnredningen.