Skip to main content

Det er viktig med påfyll og inspirasjon, både for kropp og sjel men også for videre arbeid. Det å være kreativ i arbeidet er en nødvendighet når jeg jobber med innredning, design og funksjon. Jeg er kreativ og har mange ideer, men av og til må jeg finne nye kilder til inspirasjon og da drar jeg på tur. Det å besøke ulike hoteller finner jeg veldig inspirerende, her er det mye å se på ved valg av materialer, farger og trender. Møbelbutikker og showroom hos produsenter er også spennende – da får jeg anledning til å se og ta på møbler, tekstiler og da vurdere farger og teksturer opp mot hverandre.  Dette gjør at jeg blir sikker i prosessen og kan anbefale med trygghet om at resultatet blir bra.

Jeg har i mange år reist til London under møbelmessen 100% Design  i slutten av september, jeg og nær venninne. Dette er en messe jeg har besøkt i over 15 år og har stor utbytte av i mitt arbeid som interiørdesigner. Det er også en annen spennende messe tilknyttet 100% Design som heter Designer Block. Her er det de uetablerte designere som stiller ut sine arbeider i håp om å bli oppdaget. Mange har  solgt inn sine produkter til leverandører som besøker messen og flere av disse tingene har jeg sett i butikker opp igjennom årene – kult konsept. For mere oppdatert info kan du se under The London Design Festival. En lignende messe er å finne i Milano, den er enda større men mye som ikke er så relevant. De unge uetablerte designerne har også utstilling her under Salone del Mobile. Det er selvfølgelig bonus å oppleve slike turer med en venninne, da er både London og Milano et eldorado for opphevelser og shopping.

Denne gangen ble det altså litt anderledes – min venninne har bursdag i juli og jeg i august. Det ble ikke tid til feiring, både familieferie, jobb og sykdom kom i veien. Med min noe varierende helse så ble London litt uoverkommelig i år – da ble det Gøteborg, 3 timer kjøretur unna fristet mere enn flyreise akkurat nå. Vi har absolutt ikke angret på det – en så spennende by ikke lang hjemmefra var forbausende flott å oppleve. Hvorfor har vi ikke reist hit før?

Vi booket oss inn på Hotel Pigalle – en liten perle av ett sted som absolutt må oppleves, har du ikke tid og anledning så anbefaler jeg bare å ringe hotellet for opplevelsens skyld – jeg lover, du blir ikke skuffet. På grunn av dårlig vær og ekstremt mye regn tok turen litt lengre tid enn planlagt og vi kom frem til hotellet fredag kveld i 20 tiden. Vi hadde ringt hotellet på veien og sagt vi kom inn litt sent. Da vi endelig kom frem, etter to runder rundt kvartalet med trillekofferter på brostein i regn kom vi oss inn på hotellet. Litt forvirret over å ikke finne resepsjonen… Men så sa en mann i baren (litt vanskelig å høre på grunn av høy musikk og litt vanskelig å se på av dempet belysning)  «er du Kathrine»?  Ja, det er klart jeg er – svarer jeg nesten litt smigret over at han ventet oss. Ikke noe tradisjonell resepsjon der gitt, vi fikk en stor rød dusk med en vanlig nøkkel i andre enden. Sånn , da var innsjekk overstått. Da vi gikk inn i heisen sa den «I find you very attractive» da vi gikk inn…. Det å åpne døren inn til rommet fikk oss til å bli som små piker igjen. Vi danset i ring og sang » fy faen, fy, fy faen» fordi vi fikk lov å banne av glede fordi det er en hitt på radio`n, da det var FM altså. Nå er det vel ingen som finner radio i bilen lenger…

ALTSÅ Hotel Pigall…

Hotel Pigall - relativt anonymt sett fra gaten...

Hotel Pigall – relativt anonymt sett fra gaten…

 

Men da alt annet en anonymt når du setter dine føtter innenfor døren. Fredag må oppleves. – bilder vil ikke på langt nær gjenskape det man opplever når man er det, alt for mørkt er det også til å ta bilder. Men det maksimalistiske interiøret inspirerte til å ta bilder i dagslys, man ville liksom forevige det man så for å spare på minnene. Interiøret kan jeg neppe gjenskape i sin helhet i mitt arbeid men det er gøy å se hvor godt et slik interiør fungere selv med så mange tunge og ulike materialer i ett og samme rom. Men slik innredning passer best på ett hotell der man oppholder seg over kortere perioder og ikke i et hjem der vi skal fungerer på så mange flere plan i hverdagen. Men det gir meg trygghet i det å velge noen rom eller ett møbel som stikker seg litt ut, lage interiør som har mere sjel enn de sterile minimalistiske miljøene vi så trygt velger når vi innreder ett hjem.

Mange spør meg hvilken stil jeg har før de velger meg som deres interiør designer, men min stil er ikke veldig relevant når jeg skal hjelpe deg finne den beste løsingen for deg og ditt hjem. Det er er hvordan vi løser det sammen som er relevant, hva dere liker og ikke liker, så setter jeg det i system. Det å kunne avdekke i samtaler om hvordan dere lever og hva som gjør det funskjonelt for dere som bor der som er viktig, det sier meg mye for at jeg skal kunne finne en stil som passer for dere. Det visuelle er ikke det eneste som vil fungere men det er helheten med både det fine og det praktiske som tilsammen gir en god flyt og et godt hjem. Dine behov og ønsker ligger til grunn for mine forslag til hvordan dere får det til slutt – altså ett samarbeid!

Rause sofagrupper i restauran Altlier i 4 etasje på Hotel Pigalle – sjekk blomstene i taket…

 

Blomstrete velur sofa – et møblement som vil noe. Herlig å stå opp til frokost og sette seg i en slik…

De dype vinduspostene ble brukt til lager, stemningsskapende for innredningen… Her er det bare å stole på at gjestene ikke forsynes seg…

PÅ vei ut til takterrassen – nok en herlig sofagruppe…

Denne garderoben er faktisk en lekker detalj dersom du skal innrede et fint sted for gjestene dine å henge av seg… Dyp rød velur stoppet på bakveggen med garderobestang og hengere i gull… Velkommen liksom!

Det var en uforglemmelig kveld på Hotel Pigall og restauranten Atelier i 4 etg, jeg hadde bestemt meg for å forsøke å spise middag i restauranten. Vanligvis synes jeg det er vanskelig å stole på kokken i utlandet pga mine allergier og angst i forbindelse med dette, men vi var jo tross alt bare i Sverige. Jeg ble møtt med stor forståelse og de gikk igjennom det vi hadde snakket om på både telefon og mail. Jeg følt meg trygg og fikk en nydelig middag servert med en deilig champagne – tålet alt og kom meg igjennom måltidet uten angst – en milepæl for meg! Og sannsynligvis helt uforståelig for dere som leser dette, men slik er det altså for meg…  Det var mange gjester på Atelier og tydelig et sted å dra i Gøteborg en fredag kveld. Man sitter ganske intimt i restauranten, men interiøret innbyr til samtaler og man kommer lett i prat med andre gjester – en liten Pigalle familie ble det faktisk.

Tilbake på rommet tok vi ett glass vin fra de flotte glassene med sandblåst mønster, satt oss ned i den deilig sofa gruppen og skravlet videre . Vi nøt bursdagsgaven som faktisk var ett opphold akkurat her… Tittet oss igjennom alle de unike detaljene hotellet hadde å by på.

 

Lørdag ble tid for jobb og  inspirasjon – en nydelig liten by med mange spennende steder å se, nye opplevelser og gode ideer til fremtidige prosjekter.

Spesielt vil jeg nevne livstilsbutikken Artilleriet – en deilig mix av møbler og annen innredning med lune farger og noen spreke overraskelser innimellom. Nye produkter for meg var PH Collection og Pols Potten med flere flotte spise bordstoler som ofte kan være litt vanskelig å finne dersom man vil ha noe litt anderledes.

Vi koste oss på på Matteo, nydelig kaffe med godt utvalg på  laktoserfrie og glutenfrie alternativer – flotte luftige industrilokaler som allikevel var hyggelige med typiske melsekker og brødvarer som dekor.

Det som inspirerte meg mest på turen var allikevel Style By Mouche – en herlig innredet leilighet, der du kunne kjøpe alt interiøret. Flere lekre antikviteter, kunst og møbler fra blandt annet Meli Meli Home.

Vintage stålampe i messing, et kunstverk å ha i stuen…

Jeg forelsket meg i disse to…

Vintage sandsten sidebord…

Vi opplevde enda litt mere da vi var i Gøteborg , spennende mathall med gode lukter og stort utvalg, innom Clarion Post var vi også – et stort hotell med flere fine restauranter, men mere upersonlig enn Hotel Pigalle. Søndag dro vi innom Hotel Dorsia for en kaffe etter shopping – et tivoli av et hotel men på en fin måte. Vi fikk også anbefalt dette stedet som en utsøkt restaurant om du oppleve noe utenom det vanlige.

Sunday brunch at Dorsia…

Så kjære Christine – gratulerer med dagen som var, takk for at du alltid er en slik god reisepartner selv om det er sjeldnere nå så får vi det til innimellom. Vi har opplevd masse og har felles interesser for design – ikke alle er så heldige å kunne reise på jobb-tur med sin beste venn, da blir det mere pleasure enn jobb!

Nå er jeg motivert til nye utfordringer og kan ta fatt på prosjekter med ny giv – dette blir en bra høst med mange gode prosjekter der jeg samarbeider med kunder slik at de får et godt hjem å bo i – akkurat slik de ønsker det!