Skip to main content

Nå er det jul – igjen… Jeg liker førjulstiden aller best, da kan jeg kose meg med julekort, julebakst, julebesøk, julepynt og julegaver. Jeg elsker å pynte til fest, pakke inn presanger og lage god mat så da er julen en fin tid. Jeg begynner tidlge slik at jeg kan kose meg med familien i desember – juletreet er pyntet til jul tidlig i desember. Jeg synes det blir for mye jobb for lite kos dersom man venter med å pynte til jul noen dager før juleaften. Selv er jeg vokst opp med å pynte treet på lillejuleaften, en litt magisk tradisjon men kortvarig. I å med vi alle her i huset liker høytiden så er hele desember viet til å feire jul her hjemme og da må man begynne tidlig.

Julegavene tar jo litt tid, noen har spesielle ønsker mens andre vil bli overasket – men vi alle liker å få en fin innpakket pressang i hånden!

Innpakningen er en gave i seg selv, med litt fantasi og en personlig vri vil du glede den du gir den til. Også er det så hyggelig å gi! Det skal kanskje ikke så mye til – bruk gjerne den ferdige innpakkede gaven fra butikken men bytt ut bånd, pynt og merkelapp så blir den en lekker liten sak allikevel… Prøv da vel!

Jeg planlegger litt hvordan jeg skal pakke inn gavene fra år til år, da blir det enklere å sette i gang. Noen ganger tar jeg utganspunktet i en gave jeg synes ble fin fra butikken og bygger videre på samme tema eller finner ett papir og noen bånd som passer til. Det er jo i utgangspuntet ikke så viktig at pakkene passer sammen – gavene havner jo tilslutt under et tre med mange andre gaver i ulike varianter. Men har du tenkt på at gavene du skal gi bort til jul kan være med på pynte ditt hjem til jul før du gir de bort – det er så fint og veldig spennende å ha ferdig pyntede presanger liggende fremme som julepynt!

I å ble det rosegull og leopardprint som tok pallplassen over innpakkningspapir hos meg – med en dyp rød auberguin farge på båndet ble det litt julete allikevel.
Noen gaver skal leveres andre steder og noen gaver skal bli her til oss selv og andre gjester men jeg tviholder på de til siste liten før vi sender de avgårde til kjente og kjære til jul!

Har du fortsatt gaver du skal kjøpe og mangler tid til å pakke inn anbefaler jeg å ta turen til Moodies i Asker – det var der det begynte for meg i år, gavepapiret i rosegull!
Papiret i leopardprint er fra House Doctor og Monograph, fargene i dette papiret er så lekkert også så mange fine bånd man kan bruke til den fargepaletten. Til og fra lappene er geniale, de kommer i ett sett som er festet til en ring der du kan velge lapp til pakken. Stjerner og annen pynt fant jeg hos Søstrene Grene – de har alt!

 

 

Sees på God morgen Norge på TV2 i morgen tidlig kl 0910 – da skal jeg sammen med Ane Nyrerød inspirere dere til å pakke inn fine gaver. Kanskje det er en som får den ène spesielle gaven du har viet litt ekstra tid i år!

 

Kathrine